O nama » Mi i zajednica

Zaštita okoliša, Udruga proizvođača Paškog sira, kooperanti...

Priča o Paškoj sirani nije priča o poslovnom uspjehu jedne obitelji. Priča je to o generacijama mnogih otočkih obitelji koje su zajedno disale slani paški zrak, strepile nad svojim stadom u hladnim zimama i sušnim ljetima, priča o stotinama vrijednih ruku koje su oblikovale sir unoseći u njega čežnju za nekim sporijim vremenima i toplim domaćinstvom. Ono što ih sve povezuje gotovo 70 godina briga je Paške sirane koja je nastala iz ideje zajedništva i solidarnosti.

Vizija osnivača još u onim teškim vremenima uspjela je brendirati paški sir i omogućila stotinama obitelji preživljavanje na ovom škrtom kamenu iz kojeg raste tek aromatično bilje. Pokretačka snaga Paške sirane očituje se i danas u svakoj pori otočkog života. Ona je čvrsti stup gospodarstva Paga, ali je i mnogo više od toga. Kao brižna majka Paškog sira kojem je prva dala etiketu i poslala ga u svijet da bude na ponos svog Paga, dio je identiteta otoka i grada Paga. Često samozatajna, uvijek dostojanstvena, interes zajednice u koju je duboko integrirana pretpostavlja grubim tržišnim natjecanjima. Održiv razvoj, razvoj koji vodi računa da i buduće generacije budu u mogućnosti baštiniti prirodne resurse dane od Boga i prirode, imperativ je njenog poslovanja. Ali ono što Pašku siranu izdvaja od drugih, upravo je njena priča; priča o generacijama paških obitelji koje je okupila pod svoj krov…

Priča je to o 78 ljudi koji su radnici Paške sirane kao i 100 kooperanata, 100 obitelji s otoka koji se bave stočarstvom, od kojih otkupljuje mlijeko.

mi i zajednica mi i zajednica mi i zajednica mi i zajednica mi i zajednica

O nama

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti