O nama » Proizvodni pogon

Paška sirana, proizvodnja sira, Paški sir...
Proizvodni pogon

Proizvodnja Paške sirane d.d. Pag odvija se u tri proizvodna pogona – stočarstvo, sirana i klaonica. Paška sirana je jedina sirana na otoku koja ima zaokruženi proces proizvodnje- od mlijeka do sira.
Proces proizvodnje sira koji teče u pogonu Paške sirane mehaniziran je do procesa kalupiranja sira. U tom dijelu proizvodnje potrebno je iskoristiti i sirutku kao nusproizvod sira, tako da se iz sirutke ultrafiltracijom izdvoje proteini i masnoće i dobije poznata PAŠKA SKUTA. Nakon toga se ostatak ispušta u biološki pročišćivač voda.

proizvodni pogonPosjedujemo svoje stado od oko 3000 ovaca o kojima se brinu naših dvadesetak radnika iz sektora stočarstva. Od svojeg stada dobivamo samo 15% potrebnog mlijeka. Paška sirana bavi se i proizvodnjom i prodajom ovčjeg mesa i janjetine. Na otoku Pagu jedini smo koji imamo registriranu klaonicu u kojoj uskoro uvodimo i HACCP sustav.

proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon proizvodni pogon

O nama

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti