Aktualnosti

Paška sirana, Paški sir, certifikati...
Paškinjice dobile nagradu za najbolji dizajn

Paška sirana ovjenčala se još jednom lijepom nagradom. Paškinjice, čokoladne praline s paškim sirom dobile su nagradu za najbolji dizajn ambalaže u kategoriji ambalaža hrvatskog proizvoda.

U sklopu festivala ambalaže, FEST.A CROPAK 2015., koji se 14. i 15. svibnja održao u hotelu Westin u Zagrebu, dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2015 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2015.

Natječaj CROPAK je osmišljen s ciljem isticanja značaja i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže na proširenje tehničkih, tehnoloških i kvalitativnih granica u promišljanju ambalaže, neodvojivog dijela proizvoda. Natječajem se ujedno želi naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju vizualnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te cjelovitog doprinosa zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.

Paškinjice, čokoladne praline

Hrvatsku nagradu za najbolju ambalažu CROPAK utemeljili su 2004. godine Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT, stručni časopis “Ambalaža” i tvrtka Tectus d.o.o., Zagreb.

„Izuzetno nam je drago da smo osvojili ovu lijepu nagradu pogotovo zato što su Paškinjice jedan novitet u našem poslovanju nastao u kreativnom zanosu . Ideja je bila da ovaj proizvod bude svojevrsni suvenir s otoka Paga i ova prelijepa kutijica zaista je predivan poklon za odnijeti kući s ljetovanja, ali i idealno ako nekome želite pokloniti nešto posebno i unikatno.
Ova nagrada je dokaz da je naš projekt uspio i svi smo zaista sretni i ponosni pogotovo kad uzmete u obzir da je konkurencija bila zaista velika i činile su je napoznatije hrvatske tvrtke koje ulažu puno u ambalažu i marketing.“

Paškinjice su rad dizajnerice Indire Filipović iz tvrtke Grafokor d.o.o, a svi dobitnici nagrade CROPAK stječu pravo na sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nagradu World Star kojeg veće više od 50 godina dodjeljuje svjetska organizacija za ambalažu WPO.

18.08.2015.

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti