Aktualnosti

Paška sirana, Paški sir, certifikati...
Paška sirana na World Halal Day-u u Opatiji te na prezentaciji hrvatskih proizvoda u Indoneziji

Prošli tjedan bio je pun uzbuđenja za Pašku siranu jer su nastupili čak u dalekoj Jakarti u Indoneziji kao i na najvećem HALAL kongresu World Halal Day 2016. u Opatiji.

Hrvatska, točnije grad Opatija bila je domaćin trećem World Halal Day- u koji se prije Hrvatske održao u Singapuru i Indiji.

Kongres je otvorila Predsjednica RH, gđa Kolinda Grabar- Kitarović, a njemu se predstavilo niz tvrtki i proizvoda iz Hrvatske, ali i iz Indonezije, Turske, Malezije.

O važnosti HALAL tržišta, HALAL turizma kao i HALAL bankarstva kroz tri dana govorilo je niz eminentnih stručnjaka iz tih polja.

HALAL kvaliteta je certifikat namijenjen pripadnicima islamske vjeroispovijesti, a u skladu je s najvišim higijenskim standardima u proizvodnji hrane.

Paška sirana posjeduje ovaj certifikat od 2010. godine.

Halal certifikat nije samo namijenjen isključivo konzumentima islamske vjeroispovjesti već i svim našim potrošačima koji kad vide da imamo taj certifikat, znaju da imamo vrhunski proizvod u skladu s najvišim higijenskim standardima. To daje proizvodu dodanu vrijednost te podiže povjerenje kod naših kupaca jer zadovoljava određene kriterije.

Osim na Word Halal Day-u, prošli tjedan otputovali su i do daleke Indonezije gdje su se s nekoliko još hrvatskih proizvođača predstavili se na prezentaciji hrvatske gastronomije koju je organizirao hrvatski veleposlanik u Indoneziji, gdin. Dražen Margeta.

Riječ je o tržištu koje ima ogromni potencijal, to je tržište od milijardu i pol muslimana u svijetu. Halal je postao ne samo certifikat nego i stil života. Zato nam je izuzetno drago što posjedujemo ovaj certifikat i udovoljavamo svojim načinom proizvodnje- najvišim standardima u proizvodnji hrane i zdravstvenoj ispravnosti. Nedavno smo počeli s izvozom u Singapur, a nakon ove prezentacije u Jakarti- nadamo se plasmanu i na tom tržištu.

29.11.2016.

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti