Aktualnosti

Paška sirana, Paški sir, certifikati...
Paška sirana, jedina tvrtka iz Hrvatske, na Misiji Europskog povjerenika za poljoprivredu Phila Hogana u Kini

Paška sirana je u veljači dobila poziv za sudjeluje na „ High level mission with Commissioner Hogan“ u Kini. Misija se održavala od 14. do 19. svibnja u Shanghai-u, financijskom i ekonomskom središtu Kine. Misiji je prisustvovala Martina Pernar Škunca.

Našli smo se među 70 delegata iz EU, iz 23 zemlje. Misija se sastojala od brojnih predavanja i radionica na temu kineskog tržišta i uvoza poljoprivrednih proizvoda na ovo ogromno tržište.

Phil Hogan je zajedno s delegatima otvorio europski paviljon na SIAL Shanghai, najvećem sajmu hrane u Kini. Europski paviljon imao je i slogan: Enjoy, it is from Europe i na njemu su se predstavili neki od europskih proizvoda budući da europski proizvodi uživaju veliki ugled u Kini i stvar su prestiža.

Posjetili smo i nekoliko trgovačkih lanaca kao što je Metro Shanghai i HEMA fresh gdje smo se mogli upoznati s kupovnim navikama Kineza, a one se uvelike razlikuju od naših- što je zaista bilo interesantno za vidjeti. Posjetili smo i najveću mljekaru u Kini, impresivno zdanje.

U sklopu Misije, bila je i gala večera kojoj su prisustvovali brojni uglednici, veleposlanici i irski ministar poljoprivrede Michael Creede s kojim sam imala priliku i razgovarati. Večeri je prisustvovao i naš veleposlanik, gospodin Nebojša Koharević.

U svakom slučaju, ovo je za mene bilo predivno iskustvo. Puno sam naučila i upoznala divne ljude, proizvođače iz EU te s njima izmijenila iskustva.

Zahvaljujem se HGK i ministru Tolušiću zahvaljujući kojima smo i dobili priliku da sudjelujemo na Misiji. Naime, mi smo se odazvali na poziv i ispunili upitnik poslan iz Europske komisije, a proslijeđen od HGK i ministra. Hvala na ovoj izuzetnoj prilici.

28.05.2018.

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti