Recepti

Recepti...
Paška janjetina

Pored poznatih paških specijaliteta PAŠKA JANJETINA na kuhano ili na “lešo”, pod pekom, na ražnju i za grad Pag karakteristično “NA GRADELE”... preporučamo i ...

Janjeći zvacet s njokima od koromača

receptiIsjeckanu kapulu pržimo na ulju dok ne požuti. Dodamo Pašku janjetinu i pržimo dok ne ishlapi sva tekućina. Dodamo rajčicu, češnjak, peršin, sol, papar i ostale začine. Zalijemo vodom i pustimo lagano kuhati dok meso ne omekša. Na kraju dodamo vino i još malo kuhamo.

Priprema njoka započinje tako da skuhani krumpir u kori očistimo i još dok je vruć protisnemo. Dodamo sol, jaja, maslac, brašno i sitno narezan koromač. Lagano umijesimo, razvaljamo u okrugle valjke, narežemo komadiće duljine oko 3 cm i oblikujemo njoke. Njoke prelijemo zvacetom i pospemo RIBANIM PAŠKIM SIROM.

Recepti

Nagrade

Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva osvojili smo šest medalja.


Aktualnosti